Εκδρομές

Ανακαλύψτε την περιπέτεια. Ανακαλύψτε την φύση. Ανακαλύψτε τον πολιτισμό. Ανακαλύψτε την Θεσπρωτία.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να ταξιδέψετε πολύ μακριά, υπάρχουν πολλά να κάνετε, να δείτε και να ζήσετε σε κοντινή απ΄σοταση. Παρακάτω είναι μόνο μερικές ιδέες για το πώς να γεμίσετε το χρόνο σας, αν θέλετε κάτι περισσότερο από το κολύμπι.
Το ξενοδοχείο μπορεί να οργανώσει εκδρομές και να κάνει κρατήσεις για εσάς, και να σας ετοιμάσει γεύματα για την εκδρομή σας.

Ποταμός Αχέροντας και Σούλι
Περίπου 40 λεπτά νότια από Σύβοτα βρίσκεται ο ποταμός Αχέροντας, με το εκπληκτικό φαράγγι του. Από το χωριό Γλυκή, στις όχθες του ποταμού, υπάρχουν μια σειρά από δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Rafting (κατάλληλο για αρχάριους), πεζοπορία (μια σχετικά απλή 3-ώρη διαδρομή Σούλι- Σκάλα Τζαβέλαινας-Γλυκή), πεζοπορία στο φαράγγι, ιππασία είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που υπάρχουν διαθέσιμες στην περιοχή.

Ενώ βρίσκεστε εκεί, είναι σκόπιμο να επισκεφθείτε το θρυλικό Σούλι. Το Σούλι αποτελείται από πολλά ορεινά χωριά μεγάλης ιστορικής αξίας. Αυτή η περιοχή κατακτήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μόνο λίγο πριν από την Επανάσταση, το 1803. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα εκεί είναι: Το Κάστρο Κιάφα (χτίστηκε από τον Αλή Πασά, όταν κατέκτησε το μέρος, προκειμένου να ενισχυθεί έναντι των Σουλιωτών), το θρυλικό Κούγκι (πυρπολήθηκε από τον μοναχό Σαμουήλ το 1803 κατά τη διάρκεια του πολέμου) και πολλές βυζαντινές εκκλησίες και μεσαιωνικά πέτρινα γεφύρια. Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, λαμβάνει χώρα μνημεία στην περιοχή για να τιμήσουν τον αγώνα των τοπικών επαναστατών.

Πέρδικα
Η Πέρδικα είναι ένα ορεινό χωριό 15 χιλιόμετρα νότια από το ξενοδοχείο. Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για μια σχεδόν πλήρη ημέρα δραστηριοτήτων. Υπάρχουν δύο κύριες παραλίες, Καραβοστάσι και Αρίλλα (το όνομά της προέρχεται από Ρωμαίο στρατηγό, ο οποίος πέθανε στην παραλία και θάφτηκε στο Δυμόκαστρο) βρίσκονται περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού.
Στην ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας υπάρχουν οι εξής ενδιαφέροντες χώροι: το Δυμόκαστρο, που είναι η θέση της αρχαίας Ελίνας (ορατές δομές στο χώρο των οχυρώσεων, ναός, δημόσια κτήρια), το Πάρκο Αγίου Αθανασίου ποταμού, το Λαογραφικό Μουσείο.

Φιλιάτες
Οι Φιλιάτες είναι μια μικρή πόλη περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την Ηγουμενίτσα, στις όχθες του Καλαμά. Η περιοχή είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται για το πολιτιστικό χρώμα ενός τόπου, δεδομένου ότι παρέχει σημαντικά θρησκευτικά, λαογραφικά και ιστορικά μνημεία.
Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε: τη Μονή Γηρομερίου (χτίστηκε το 1285), βυζαντινές εκκλησίες στους παραδοσιακούς οικισμούς Καμιτζάνι, Κόκκινο Λιθάρι, Φανερωμένη, Τσαμαντά, Πλαίσιο και Φοινίκι, λαογραφικά μουσεία σε Τσαμαντά και Φοινίκι, το κάστρο της Ντόλιανης στο χωριό Παραπόταμος και άλλα σημαντικά μνημεία.

Ποταμός Καλαμάς και Σαγιάδα
Ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Θεσπρωτίας, μόλις 20 χιλιόμετρα βόρεια της Ηγουμενίτσας, είναι εξαιρετικής σημασίας για το περιβάλλον της περιοχής. Απειλούμενα είδη πουλιών ζουν εδώ, στις εκβολές του Καλαμά, προστατευμένη περιοχη που ορίζεται από το τρίγωνο Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Ράγιου. Περπατώντας στις όχθες του Είναι διαθέσιμα μονοπάτια παράλληλα με τις όχθες του, τα οποία συναντώνται με ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες και πέτρινα γεφύρια.
Ένα ταξίδι με πλοίο κατά μήκος του ποταμού είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επισκεφθείτε την τοποθεσία της αρχαίας Τιτάνης (ή Γιτάνη), με ορατά ερείπια. Στην ίδια περιοχή επίσης, επισκεφθείτε το βυζαντινό πύργο Ράγιου, το φράγμα Καλαμά, και φυσικά, κάντε μια στάση στη Σαγιάδα για γαρίδες.