Ιωάννινα

Ιωάννινα

ΙωάννιναΗ πρωτεύουσα της Ηπείρου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 500 μ., στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας. Έχει περίπου 100.000 κατοίκους. Η πόλη έχει επίσης ένα μεγάλο πανεπιστήμιο που εμπλουτίζει τον τοπικό πληθυσμό.

Η πόλη έχει πλούσια ιστορία, εμφανής στο σύγχρονο αστικό τοπίο. Έφτασε στην άνθησή της κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στα τέλη του 18ου Αιώνα, και έως την ελληνική επανάσταση. Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε, αλλά δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να έχετε επισκεφθεί: το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη , τη λίμνη και τα νησιά της (με την κατοικία του Αλή Πασά και το μουσείο), το σπήλαιο του Περάματος, το Κάστρο των Ιωαννίνων (με τα μουσεία του Βυζαντίου, εθνογραφίας και όπλων), τα τζαμιά και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επίσης στην περιοχή, είναι η αρχαία Δωδώνη, μια από τις καλύτερα διατηρημένες αρχαίες πόλεις της χώρας. Το αρχαίο θέατρο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πολλές βυζαντινές εκκλησίες και τα αξιοθέατα είναι επισκέψιμα σε αυτόν τον χώρο.

Με χρήση της Εγνατίας Οδού τα Ιωάννινα απέχουν μόλις μια ώρα από τα Σύβοτα, με το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια σύντομη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της παραμονής σας κοντά μας.